Elérhetőség

Kutyaplacc Egyesület

"Kutyapalota"

Szerecz Kornél &

Szereczné Szatmári Krisztina

Cím: 7400 Kaposvár,

Kaposfüredi. u. 8.

Bejelentkezés:  

Telefon: 06-20-234-0144 

Email: info@kutyapalota.hu

Kutya rehabilitáció

"A művészet és a tudomány nem elegendő, türelem az alapja mindennek".

3 hónapos kortól mini, kis, közepes, nagy, óriás testű kutyák bentlakásos rehabilitációját tudjuk biztosítani.

Amit a gazdinak hoznia kell a bentlakásos kutyakiképzésre:

- A kutyus étele, fekhelye, plédje, törölközője, póráza, etető, itató tálkája, kedvenc játéka, oltási könyve és a közösségbe hozható állat orvosi igazolás.

Rehabilitációs képzésünk megkezdése elött felmérjük a probléma súlyosságát, megkeressük a kiváltó okot, és azt megszüntetve az alapoktól kezeljük a problémát.

A rehabilitációs, szocializációs képzéseink egyik szakága olyan viselkedési problémával rendelkező kutyákkal foglalkozunk, akik előéletükből fakadóan, vagy a tartás-nevelés következtében megnehezítik gazdáik, saját életüket és viselkedési zavaraik miatt nem alkalmasak a kutyás közöségbe való részvételre.

Az alábbi felsorolt problémákra nyújtunk szakszerű megoldást:

-agresszió

-féltékenység

-félelem

-felugráslás

-szeparációs szorongás

-rombolás

-rágás 

-indokolatlan mértékű ugatás

-kennelhez szoktatás

-több kutya összeszoktatás

 

A rehabilitációs képzéseink másik szakága kifejezetten a kutyák egészséges élet módjára és mozgás terápiájára épül.

Az alábbi felsorolt problémákra nyújtunk szakszerű megoldást: 

-túlsúly

-étrend tanácsadás

-krónikus mozgás hiány

-ízületi problémák

Rehabilitációs képzéseinket minden hónapban 2 hetes kurzusokban vállaljuk ez szükséges ahhoz, hogy a kutya szocializáltságát, életminőségét és rehabilitációját szakszerűen el tudjuk végezni. Mélyebben berögzült és súlyosabb problémák esetén több kurzusra is szükség lehet.

A kutyusokat kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, időpont egyeztetéssel fogadjuk. A kutyák átvételét és kiadását naponta 7 óra és 19 óra között végezzük. (Az ettől eltérő időpont csak külön egyeztetés alapján lehetséges) Vállaljuk a kutyák 24 órás állandó szakszerű felügyeletét és 24 órás állatorvosi ügyeletét (hétvégén és ünnepnapokon is, szerződött állatorvossal).

A kutya egészséges, ápolt, tiszta külsejű, jól szocializált kell, hogy legyen, igazolható tulajdon joggal (kutya chip), és oltási könyvvel, féregtelenítve legyen (3 hónapon belül), érvényes veszettség elleni oltással (1 éven belül) és közösségbe vihető állatorvosi igazolással (1 héten belül) kell, hogy rendelkezzen.

A rehabilitációs kutyakiképzésünkre elhelyezésre kerülő kutyákról jelentkezési lapot készítünk, mely nyilvántartásunk is egyben.

A tulajdonos tudomásul veszi, hogy a kutya beköltözésekor előre kell kifizetni a rehabilitációs képzés teljes összegének 50%-át, távozáskor pedig a fennmaradó 50%-ot.

A vezetőség amennyiben állatorvosi beavatkozásra (műtét, eutanázia, stb.) kerül sor, értesíti a tulajdonost. Bármiféle döntésre csak a kutya tulajdonosa jogosult, mi nem dönthetünk. Kivétel, ha életmentő beavatkozásról van szó!

Az érkezést vagy távozást minimum 1 órával megelőzően köteles a kutya tulajdonosa jelezni a panzió felé.