Elérhetőség

Kutyaplacc Egyesület

"Kutyapalota"

Szerecz Kornél &

Szereczné Szatmári Krisztina

Cím: 7400 Kaposvár,

Kaposfüredi. u. 8.

Bejelentkezés:  

Telefon: 06-20-234-0144 

Email: info@kutyapalota.hu

Kutyakiképzés

"A művészet és a tudomány nem elegendő, türelem az alapja mindennek".

3 hónapos kortól mini, kis, közepes, nagy, óriás testű kutyák bentlakásos kutyakiképzését tudjuk biztosítani.

Amit a gazdinak hoznia kell a bentlakásos kutyakiképzésre:

- A kutyus étele, fekhelye, plédje, törölközője, póráza, etető, itató tálkája, kedvenc játéka, oltási könyve és a közösségbe hozható állat orvosi igazolás.

A bentlakásos kutyakiképzéseink során arra törekszünk, hogy egy kellemes pozitív élmény legyen a kutyád számára a képzés. Ügyelünk arra, hogy a kutya motivációja a jutalom iránt ami a dicséret, szeretet a legnagyobb legyen a kiképzés alatt. Kutyakiképzések előtt minden esetben mérsékelten le mozgatjuk a kutyát, mert akkor nagyobb lesz a figyelme. Képzés alatt a parancsteljesítést követő fél másodpercen belül történik a jutalmazás dicséret formájában, hogy a kutya biztosan össze tudja kapcsolni a saját viselkedését a jutalommal. Ne ismételjük meg a parancsszavakat, hiszen a kutyák még körülbelül két percig emlékeznek a kiadott parancsra. A tanításhoz türelem és idő kell, fokozatosan növeljük az oktatási időt.

Egy-két szótagos parancsszavakat, adunk ki a kutyának, amiről tudjuk, hogy biztosan és jól reagál rá. Ezután jutalmazzuk dicsérettel, simogatással a jól végzett munkáért.

- Kezdő kutyakiképzéseink során minden kutyát meg ismertetünk az alapvető engedelmességet követelő utasításokkal, beleértve a - ül, - áll, - feküdj, - lábhoz.

- Haladó kutyakiképzéseink során pedig a további utasításokat sajátíthatják el – marad (5m távolságról helyben maradás), - hozzám (behívás legalább 10m távolságból, - távoli parancsok (távolról ültetés, fektetés, állítás, - póráz nélküli munka (szabadon követés)

Kutyaiképzéseink során, minden hónapban több intenzív két hetes kurzust indítunk, mert sokkal többet fognak tanulni a rendszeres és rövid képzések során a kutyák, mint a hosszabb, de ritkább képzések alatt. Miután a bentlakásos kutyakiképzésünk véget ért, elkezdhetsz a kutyával otthon gyakorolni az álltalunk adott parancsszavakkal és szakmai tanácsadásunk megfogadásával.

A kutyusokat kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, időpont egyeztetéssel fogadjuk. A kutyák átvételét és kiadását naponta 7 óra és 19 óra között végezzük. (Az ettől eltérő időpont csak külön egyeztetés alapján lehetséges) Vállaljuk a kutyák 24 órás állandó szakszerű felügyeletét és 24 órás állatorvosi ügyeletét (hétvégén és ünnepnapokon is, szerződött állatorvossal).

A kutya egészséges, ápolt, tiszta külsejű, jól szocializált kell, hogy legyen, igazolható tulajdon joggal (kutya chip), és oltási könyvvel, féregtelenítve legyen (3 hónapon belül), érvényes veszettség elleni oltással (1 éven belül) és közösségbe vihető állatorvosi igazolással (1 héten belül) kell, hogy rendelkezzen.

A bentlakásos kutyakiképzésünkre elhelyezésre kerülő kutyákról jelentkezési lapot készítünk, mely nyilvántartásunk is egyben.

A tulajdonos tudomásul veszi, hogy a kutya beköltözésekor előre kell kifizetni a bentlakásos képzés teljes összegének 50%-át, az oktatás végén pedig a fennmaradó 50%-ot.

A vezetőség amennyiben állatorvosi beavatkozásra (műtét, eutanázia, stb.) kerül sor, értesíti a tulajdonost. Bármiféle döntésre csak a kutya tulajdonosa jogosult, mi nem dönthetünk. Kivétel, ha életmentő beavatkozásról van szó!

Az érkezést vagy távozást minimum 1 órával megelőzően köteles a kutya tulajdonosa jelezni a panzió felé.

 

És ne feledd, a képzés tekintetében: "A művészet és a tudomány nem elegendő, türelem az alapja mindennek".