Kutyakiképzés

"A művészet és a tudomány nem elegendő, türelem az alapja mindennek".

2024-ben is több mint 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött, vállaljuk 3 hónapos kortól mini, kis, közepes, nagy, óriás testű kutyák többszöri 2 hetes bentlakásos kiképzését.

Helyfoglalás: Sms-ben a 06-20-234-0144 számos

A kutyusokat kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, időpont egyeztetéssel fogadjuk.

A kutyák átvételét és kiadását naponta 7 óra és 19 óra között végezzük.

Az érkezést vagy távozást minimum 1 órával megelőzően köteles a kutya tulajdonosa jelezni a panzió felé.

Amit a gazdinak hoznia kell a bentlakásos kutyakiképzésre:

- A kutyus oltási könyve vagy útlevele 

A bentlakásos kutyakiképzéseink során:

- arra törekszünk, hogy egy kellemes pozitív élmény legyen a kutyád számára a képzés. Ügyelünk arra, hogy a kutya motivációja a jutalom iránt ami a dicséret, szeretet a legnagyobb legyen a kiképzés alatt.

- Kutyakiképzések előtt minden esetben mérsékelten le mozgatjuk a kutyát, mert akkor nagyobb lesz a figyelme. Képzés alatt a parancsteljesítést követő fél másodpercen belül történik a jutalmazás dicséret formájában, hogy a kutya biztosan össze tudja kapcsolni a saját viselkedését a jutalommal. Nem ismételjük meg a parancsszavakat, hiszen a kutyák még körülbelül két percig emlékeznek a kiadott parancsra. A tanításhoz türelem és idő kell, fokozatosan növeljük az oktatási időt.

- Egy-két szótagos parancsszavakat, adunk ki a kutyának, amiről tudjuk, hogy biztosan és jól reagál rá. Ezután jutalmazzuk dicsérettel, simogatással a jól végzett munkáért.

- Kezdő kutyakiképzéseink során minden kutyát meg ismertetünk az alapvető engedelmességet követelő utasításokkal, beleértve a - ül, - feküdj, - lábhoz, és megtanítjuk a kutyának a poráz használátat a megfelelő nyugodt, kiegyensúlyozott séta érdekében.

- Haladó kutyakiképzéseink során pedig a további utasításokat sajátíthatják el - áll, – marad (5m távolságról helyben maradás), - hozzám (behívás legalább 10m távolságból, - távoli parancsok (távolról ültetés, fektetés, állítás, - póráz nélküli munka (szabadon követés)

Kutyaiképzéseink során, minden hónapban több intenzív két hetes kurzust indítunk, mert sokkal többet fognak tanulni a rendszeres és rövid képzések során a kutyák, mint a hosszabb, de ritkább képzések alatt. Miután a bentlakásos kutyakiképzésünk véget ért, a gazda a kutyával otthon elkezdhet gyakorolni az álltalunk adott parancsszavakkal és szakmai tanácsadásunk megfogadásával.

Vállaljuk a kutyák 24 órás állandó szakszerű felügyeletét és 24 órás állatorvosi ügyeletét (hétvégén és ünnepnapokon is, szerződött állatorvossal).

A kutya egészséges, ápolt, tiszta külsejű, jól szocializált kell, hogy legyen, igazolható tulajdon joggal (kutya chip), és oltási könyvvel, féregtelenítve legyen (3 hónapon belül), érvényes veszettség elleni oltással (1 éven belül) rendelkezzen.

A tulajdonos tudomásul veszi, hogy a kutya beköltözésekor előre kell kifizetni a bentlakásos képzés teljes összegének 50%-át, az oktatás végén pedig a fennmaradó 50%-ot.

A vezetőség amennyiben állatorvosi beavatkozásra (műtét, eutanázia, stb.) kerül sor, értesíti a tulajdonost. Bármiféle döntésre csak a kutya tulajdonosa jogosult, mi nem dönthetünk. Kivétel, ha életmentő beavatkozásról van szó!

A tulajdonos tudomásul veszi, hogy a panzióban készült képeket, videókat a panzió saját jogára, reklámozásra, hirdetésekben, honlapján, médiában felhasználhassa.