Működési Szabályzat

MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

A kutyapanzióban és macskapanzióban  a kedvencek elhelyezése az erre a célra - a lakóházon kívüli zárt épületben és kennelben illetve melléképületen belül - kialakított részben, családias környezetben történik. A kutyapanzió megtekintése, kizárólag előzetesen telefonon egyeztetett időpontban történhet.

A panzióban történő elhelyezés alapvető feltételei:

a panzióban elhelyezésre kerülő kutyának, macskának rendelkeznie kell a kötelezővvédőoltásokkal és beültetett azonosító chippel. Fertőző betegségektől, külső-belső parazitáktól mentesnek kell lennie.

A kutyapanzió kötelessége:

a jó gazda gondosságával eljárva vállalja, kutyák, macskák megőrzését a Működési Szabályzatban meghatározott feltételekkel.

A kutya, macskatulajdonos kötelessége:

a kutya, macska tulajdonosa minden tekintetben köteles betartani a Működési Szabályzat rá vonatkozó kikötéseit és a jelentkezési lap aláírásával elfogadja a "Kutyapalota" árait, és Működési Szabályzatát.

Az átadás-átvétel rendje:

a kutyák, macskák átadása-átvétele kizárólag előzetesen telefonon egyeztetett időpontban történik. A kutya, macska megőrzésre történő átvételekor kitöltésre kerül a jelentkezési lap, amely tartalmazza a kutya, macska tulajdonosának adatait (neve, lakcíme, telefon száma, e-mail címe), a kutya, macska adatait (hívóneve, faja, fajtája, ivara, kora stb.), valamint a kutya, macskamegőrzés igénybevételének időtartamát és a szolgátatás választását. A kutya, macska átvételével egy időben, a megőrzés idejére átadásra kerül a kutya, macska útlevele vagy oltási könyve.

Állategészségügyi vonatkozások:

a panzió 24 órás állatorvosi ellátás alatt áll. Minden megőrzésre átadott kutyának, macskának rendelkeznie kell a kötelező védőoltásokkal, külső és belső parazita mentesnek kell lennie. A kutya, macskatulajdonos nyilatkozik, hogy kér-e értesítést, tájékoztatást a kutya, macska megbetegedése esetén, vagy a döntést a jó gazda gondossága alapján a panzió vezetőjére bízza. A kutya, macska megőrzési idő alatt es.etlegesen felmerülő állatorvosi költségek, minden esetben a kutya tulajdonosát terhelik, kivéve, ha a kiváltó ok a kutyapanzió hibájából ered.

Kutyák, macskák ellátásának, gondozásának rendje:

a kutya, macska etetés csak száraztáppal történik. A kutya vagy macskatápot a kutya tulajdonosa biztosítja vagy a panzió kínálátból választ a kutyája, macskája részére. Etetése, a kutya, macska korának, életritmusának megfelelően történik, a kutya, macska tulajdonos kérésének, kívánságának megfelelően. Speciális élelmezési igény esetén mindenképpen előzetes egyeztetés szükséges.

a kutyák, macskák mozgatása, udvaron felügyelet mellett történik. Kennelekben tartott kutyák esetén, a kutyák az éjszakai időszakot minden esetben a zárt kennelben töltik. Belső épületben tartott kutyák, macskák esetében a kutya, macska a napját alapvetően az épületben tölti, többszöri udvari kiengedéssel egybekötve, minden esetben a kutya, macska tulajdonos által támasztott elvárások figyelembevételével.

Higiéniás feltételek biztosítása:

a kutya kennele, belső helye a macska helye és az etető-itató tálak fertőtlenítése minden esetben a hely elfoglalása előtt megtörténik. A kennelek, helyek takarítása minden nap minimum két alkalommal történik, de természetesen, okot adó körülmény esetén azonnal. A kutya, macska elhelyezésére szolgáló kennelek, helyek takarítása folyóvízzel, álltbarát vegyszerrel, valamint magasnyomású- mosó és gőztisztító géppel történik.

A kutyapanzió és macskapanzió ára és szolgáltatásai //kutyapalota.hu/arlista/ oldalon találhatók.

Egyéb rendelkezések:

a jelentkezési lap aláírásával a kutya, macska tulajdonos elfogadja a "Kutyapalota" árait és Működési Szabályzatát. A jelentkezési lap aláírásával Szerecz Kornél Kutyaplacc Egyesület elnöke vállalja, a "Kutyapalota" Működési Szabályzatában meghatározott feltételek biztosítását. Abban az esetben, ha a kutya, macskatulajdonosa az előzetesen megadott időszak leteltét követően, 5 napon belül nem jelentkezik a kutyájáért, macskájáért a jelentkezési lap aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a kutyája, macskája menhelyre kerüljön.